“Golfozunk,tehát vagyunk”

Nemzeti Golf Egylet

Célok | Támogatók | Rendezvények | Események | Rólunk írták | Jubileumi golftúra

Nemzeti Golf Egylet

„A Nemzeti Golf Egylet a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. Tv. 26.§ c. bekezdés 14. pontjában meghatározott közhasznú tevékenységet folytató szervezet, amelynek megfelelően sporttevékenységet támogat. Az Egylet sporttevékenység folytatása során közhasznú tevékenységet folytat, azonban nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen a közhasznú szolgáltatásokból.” (Részlet az Alapszabályból)

A NGE civil kezdeményezés, az egyesületi törvény alapján olyan magánszemélyek alapították, akik készek arra, hogy személyesen és kapcsolataik révén tevőlegesen részt vegyenek a golfsport népszerűsítésében és fejlesztésében Magyarországon. A NGE a céljai megvalósításáért kapott adományokat, a vállalkozási tevékenységéből eredő hasznait kizárólag a golf népszerűsítésére kívánja fordítani.

Rövid távú terveink legfontosabbika, hogy minél több emberrel, időssel és fiatallal ismertessük meg a sportágat. Együttműködésünk a Magyar Profi Golf Egyesülettel és a Semmelweis Egyetem Testnevelési- és Sporttudományi Karával a garancia arra, hogy a megfelelő tudományos háttérrel, képesítéssel és a golfoktatásban jártassággal rendelkező oktatók tanítják az érdeklődőket a helyes alapmozdulatokra. A Ryder Cup European Development Trust támogatásával 2010-ben induló programunk során elsősorban a hazai golflétesítmények közelében élőket szeretnénk megszólítni, valamint a téli időszakban iskolai, egyetemi tornaórákon kívánjuk népszerűsíteni a játékot.

A Nemzeti Golf Egylet a hagyományok ápolásában is szerepet kíván vállalni. Nemcsak a névválasztással, hanem a sportág etikettjének, egészség megőrző szerepének, személyiség alakító hatásának kidomborításával is. Ezért 2009. szeptember 12-én a tatai Old Lake golfpályán, a 92 éves korában elhunyt Mérey Lóránt sporttársunk tiszteletére Mérey Emlékversenyt rendezünk, s posztumusz a Nemzeti Golf Egylet tiszteletbeli elnökévé fogadjuk. Emlékét egy fa őrzi a golfpályán. Szeretnénk ezzel példát állítani a golf iránt érdeklődők elé is, hogy ez a sport egy életen át játszható, minden életkorban kihívást, örömet, egészséget és barátokat találhatnak a golfpályákon!

Nemzeti Golf Egylet
Telefon: +36-20 801-4880
Email: nge@nemzetigolfegylet.hu