“Golfozunk, tehát vagyunk”

Nemzeti Golf Egylet

Célok | Támogatók | Rendezvények | Események | Rólunk írták | Jubileumi golftúra

Események

A gyerekek kedvelték a SNAG golfot...

SNAGA Nemzeti Golf Egylet és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) együttműködési megállapodása értelmében, a TF képzett hallgatói idén már a nyári gyermetáborokban is népszerűsítették a golfot. A budapesti úszó, a kajak-kenu és az angol nyelvi sporttábor résztvevői számára Vargha Viola és Nagy Melinda tartott bemutatót és oktatást a Ryder Cup Trust Foundtól kapott SNAG eszközökkel. A gyermekek körében nagy sikert aratott a színes labdákkal folytatott játékos "golfozás"!

Szlávy Tibor életműdíjat kapott

Faültetés kisorosziban

Szlávy TiborA 100 éves magyar golfsport tiszteletére rendezett Jubileumi Golftúra utolsó állomásán 2011. szeptember 24-én, a kisoroszi golfpálya

18-as szakaszát övező „magyar golf halhatatlanjainak" fasorában újabb két emléktáblát helyezett el a Nemzeti Golf Egylet. Az évfordulóra tekintettel a magyar golfsport méltatlanul mellőzött megalapítójának Lauber Dezső örökös magyar bajnoknak és tanítványának, dr.Szlávy Béláné Hevesi Erzsébet örökös magyar bajnoknak állítottunk emléktáblát.

Szalma László a Semmelweis Egyetem TSK dékán-helyettese, a Nemzeti Golf Egylet alelnöke ünnepi beszédében méltatta a Szlávy család kiemelkedő szerepét a magyar golfsportban, különös tekintettel a nyolcvanas életéveiben járó Szlávy Tibor több évtizedes, önzetlen munkásságára, amelyet a diktatúra éveiben a golf megőrzéséért és a sportág újabb kori fellendítéséért folytatott.

Jubileumi golftúra

Jubileumi golftúraA magyar golfsport 100. születésnapján - tisztelettel adózva az elődöknek: játékosoknak és pályaépítőknek- az ország18 lyukas golfpályáit sorra látogató versenyre hívjuk golfozó barátainkat.

A versenysorozat induló- és záró állomása a Magyar Golf Club pályája, a sokak által „old course”-nak nevezett kisoroszi golfpálya.

A versenysorozat fődíját, a 100 éves jubileumra készített díszes kupát a legeredményesebb bruttó játékosnak ajánlja fel a Magyar Golf Club.

Golf az árvízkárosultakért

Csaknem egymillió forint gyűlt össze

Jótékonysági GolfA Nemzeti Golf Egylet kezdeményezésére csaknem 1 millió forint adomány gyűlt össze jótékonysági célra, a Golf Sztár Gála idei rendezvényén. A KAEFER-HEIBL ISOLIERTECHNIK Kft. által támogatott rendezvényen nemcsak a sztár golfozók és a golfozó sztárok vettek részt, hanem csaknem ezer érdeklődő karéjában zajlott a Golf Tv. által rögzített sportesemény.

A KAEFER-HEIBL ISOLIERTECHNIK Kft., mint főtámogató vállalta, hogy az adományokból befolyó összeg értékében, önköltségi áron felújítja az árvíztől szenvedő Ludányhalászi község általános iskoláját. A versenyre kilátogató ludányhalásziak népviseletük bemutatásával tisztelték meg a közönséget és Kovács László polgármester mondott köszönetet az adományért.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Ludányhalászi egyik legismertebb szülötte, élsportolója, Sisa Tibor és az általa irányított NB I. futballcsapat, az aznap egyébként bajnoki meccsre készülő Kaposvár SC is. Az élvonalbeli labdarúgók kipróbálták a golfot is, s ha őszinték akarunk lenni, elmondhatjuk hogy némelyikük lábbal még mindig messzebb passzolja a golflabdát is...

A ludányhalásziak sátránál felállított műfüves greenen való játékhoz "vásárolhattak" labdát az adományozni kívánók, akik a sztárok által aláírt golflabdák mellé a villányi Sauska Borászat ajándékát is megkapták. A lényeg, hogy senki sem távozott üres kézzel, sőt Katlan Tóni konyhájának köszönhetően mindenki telehassal zárta a napot a gödi Pólus Palace Golf&Country Clubban. Köszönjük az adományokat!

Tehetségkutató a Golf Tanyán

Tehetségkutató nap a Golf TanyánGyér érdeklődés kisérte az iskolai szünidő kezdetére meghirdetett tehetségkutató napokat a Golf Tanyán. A pálya környezetében húzódó lakótelepek fiataljait, a szüleikkel együtt próbálta a Nemzeti Golf Egylet kicsábítani a gyakorlópályára, hogy megismerjék a golfsportot. Nos, az eredmény messze elmaradt a várakozástól, de nem adjuk fel!

A golf robotosa

Szlávy Tibor 80 éves

Szlávy TiborAzon kevesek, akik személyesen nem ismerik, azok is biztosan látták már valamelyik golfpályán, vagy hallottak, olvastak róla, vagy éppenséggel tőle…
Élete a golf árnyékában, majd fősodrában telt, és történelmi okok miatt némi kihagyással ugyan, de zajlik ma is. Édesanyja, Szlávy Erzsébet a magyar golf máig legeredményesebb játékosa, édesapja is golfozó, golf szakíró volt. Családja körül forgolódtak mindazok, akik a 20-as években a golf honosításában élen jártak. Róluk vette a mintát! Maga is, nemcsak igazolt golfjátékos és kétkezi pályalapító (kisoroszi), hanem szorgalmas tudósító, szerkesztő, szaklektor, a golfrelikviák gyűjtője, archiválója, feldolgozója.
Tisztségei számosak és eredményesek. Készséges, szakszerű, kompromisszum kész, ettől jó sportvezető.
Coubertin-nel vallja: nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos! A golf számára életforma, és immáron életcél. A játékért játszik. Ettől sokan azt hiszik, nincs benne becsvágy, nem akar győzni. Szlávy sokkal többet akar: a halhatatlanságot célozza! Évek óta tartó, aprólékos kutató munkával a jövőre 100 esztendős magyar golf történetét dolgozza fel. És ez a pont az i-n, ezt is értünk és a golfsportért teszi. Köszönjük Tibor! Boldog születésnapot!

Gyermeknapi golfozás Nyíregyházán

Gyermeknapi golfozás NyíregyházánSok Kelet-magyarországi család ellátogatott a Nemzetközi Gyermeknapon a Nyírség Golf Klub gyakorlópályájára, május utolsó vasárnapján. A Bozó Ádám és Závaczki Zsolt vezette foglalkozásokon gyermekek és szüleik ismerkedtek a golfütővel és az olykor bizony rakoncátlan labdával. A Nemzeti Golf Egylet gyermeknapi rendezvényén csaknem száz vendég fordult meg, s a nagy forgalom és játék-kedv miatt bizony többször kellett labdát szedni, mert valamennyit kiütötték a mohón tanulni vágyók. Az elmúlt évek hasonló rendezvényei után bátran állíthatjuk, hogy az ország legkeletibb szegletében is egyre nagyobb ismertségnek örvend a golf!

Kisoroszi Nyílt Nap

Kisoroszi Nyílt NapSzabadidő sportokhoz ideális időjárás: kellemes hőmérséklet és szikrázó napsütés fogadta Kisorosziban a Magyar Golf club pályájára látogatókat, május 22-én. Miközben a versenypályán zajlott a Friedrich Wilhelm Raiffeisen - Mérey Lóránt Emlékverseny, addig a gyakorlópályán képzett edzők irányításával felnőttek és gyermekek életükben először fogtak golfütőt a kezükbe. Full swing, chipping és putting gyakorlatok váltották egymást. A legbátrabbak a gyakorlatozás után -Tringer László head Pro ötletére- az edzők kiséretében játszottak két lyukat a versenypályán... Az élmény hatására többen azonnal beiratkoztak a következő golftanfolyamra!

Emlék fasor Kisorosziban
Faültetés a kisoroszi pionírok emlékére

Faültetés a kisoroszi pionírok emlékéreA Nemzeti Golf Egylet kezdeményezésére faültetéssel emlékeztek azokról, akik saját kezükkel alakították ki a Kisoroszi golfpálya első szakaszait. "A faültetéssel azokra emlékezünk, azok emlékét örökítjük az utókorra, akik a magyar golfsport történetét alakították, akik nélkül ma nem lenne itt, nem lenne ilyen ez a pálya." mondta megnyitójában Lintner Sándor, a kezdeményezést útjára indító Nemzeti Golf Egylet elnöke. Ezek után Szlávy Tibor a Magyar Senior Golfozók Társaságának főtitkára elmondta ünnepi beszédét.

2010.05.22.
A "kisoroszi pionírok" emlékére

A Nemzeti Golf Egylet, a Magyar Golf Club és a Magyar Golf Szövetség összefogásával 2010. május 22-én szombaton, a Friedrich Wilhelm Raiffeisen - Mérey Lóránt Emlékverseny után emlékfákat ültetünk a kisoroszi golfpályán. A "kisoroszi pionírok" elnevezésű csapat tagjai szó szerint a saját kezükkel (ásóval, kapával) alakították ki a pálya első szakaszait a rendszerváltás éveiben. Ők az újabb kori magyar golfélet megteremtői, ezért nevüket ezentúl fasor őrzi majd a Szentendrei szigeti golfpályán, a magyar "Old course"-on! A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Már szabályos labdával is!

Illyés Gyula GimnáziumA budaörsi Illyés Gyula gimnáziumban debütált a NGE által vásárolt mobil, hálós elütőhely, amely lehetővé teszi, hogy iskolai tornateremben, vagy iskola udvaron szabályos golflabdával végezhessenek ütéseket a tanulók. Az iskolai sportnapon csaknem 60 érdeklődő diák életében először ragadott ütőt, és többségük első próbálkozásra el is találta a golflabdát...!

Budaörsi különítmény

Hermann Ottó Általános IskolaA budaörsi Hermann Ottó általános iskola hallgatói amikor tudomást szereztek arról, hogy a szomszédos tanintézményben már járt a Nemzeti Golf Egylet golfoktatója, kikövetelték tanáruktól, hogy ők is részt vehessenek egy foglalkozáson. Buják Péter PGAH Bozó Ádám asszisztenciájával csaknem félszáz gyereknek tette lehetővé, hogy életében először golfütőt foghassanak a kezükbe. Sokan megigérték, hogy nyáron találkozhatunk velük a Highland Golf Clubban!

Összevont golfóra!

Hársfa utcai Általános IskolaA budaörsi Hársfa utcai általános iskolában csütörtökön felbolydult az óra rend, és két felsőtagozatos osztály diákjai egyszerre tartottak torna órát, azaz helyette golf órát! Bujáki Péter PGAH és Bozó Ádám foglalkoztak a fiatalokkal. Az óra jó hangulatban telt, a budaörsi gyerekek megkapták a Highland Golf Club és az Old Lake Golf Club elérhetőségeit, ahol bekapcsolódhatnak az ott folyó junior programokba!

Alsósok golfoztak

Vaszary János Általános IskolaA tatai Vaszary János Általános Iskola alsótagozatos diákjai tornaóra keretében ismerkedtek a golf rejtelmeivel. A jó hangulatú, fegyelmezett légkörű osztály csaknem 30 diákja tornatanáruk vezetésével már napokkal korábban felkészült a "golfozók" fogadására. Tatán nem teljesen ismeretlen a sportág, hiszen közel az Old Lake Golf Club, ahol tárt karokkal fogadják a pálya junior programjához csatlakozni kivánó kisdiákokat. A délelőtti foglalkozás után sokan jelezték, hogy megkérik szüleiket, had látogassanak ki a golfpályára, mert megkedvelték a játékot.

Sportkommunikátorok az elütőn

Budapesti Kommunikációs és Üzleti FőiskolaA Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 35 sportkommunikátor képzésen részt vevő hallgatója jött el a Nemzeti Golf Egylet golfbemutatójára, a főiskola tornatermébe. Lintner Sándor a NGE elnöke bevezetőjében hangsúlyozta, milyen különösen fontos, hogy a jövőben, a sport népszerűsítésével, terjesztésével foglalkozó főiskolai hallgatók személyesen is megismerkedjenek a golfsporttal! Hiszen nekik is feladatuk lesz a golfsportról kialakult negatív megítélés lebontása, a sportág elfogadtatása és minél szélesebb rétegekkel való megismertetése. Aki újságíróként, vagy sportvezetőként tevékenykedik, ismernie kell a golf szellemiségét, szabályait, az ütők használatát. A hallgatók ennek megfelelő érdeklődést tanúsítottak Bujáki Péter előadása és bemutatója iránt, a rendelkezésre álló két óra nagyon hamar elrepült.

A hallgatók közül sokan jelezték, hogy áprilisban részt kívánnak venni a NGE és a Semmelweis Egyetem támogatásával szervezett edzéseken a Hajógyári szigeti Golf Tanya gyakorlópályán.

Golfbemutató tornateremben

Athené SzakközépiskolaA NGE golf népszerűsítő programjának első állomásaként a budapesti Athené Szakközépiskola növendékeinek 25 fős csoportját oktatta a Vasas Pasaréti uti Sportközpontjában. A golfsport történetét, hazai fejlődését és a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó csaknem 20 perces prezentáció megtekintése után a tornateremben a swing és a putt alapmozdulatait ismerhették meg a fiatalok. A csaknem két órás foglalkozást Szalam László és Bujáki Péter vezette. A NGE támogatásával az érdeklődők a szeozon ideje alatt heti két edzésen vehetnek részt a Hajógyári szigetei Golf Tanya gyakorlópályán!

Golf Expo 2009. A MacPherson Golf Academy és a Nemzeti Golf Egylet oktatást tart a kiállításon

Golf Expo 2009.A Nemzeti Golf Egylet és a MacPherson Golf Academy több száz látogatóval ismertette meg a puttolás tudományát a budapesti Golf Expon, 2009-ben. Az első magyarországi golfkiállítás mérföldkőnek ígérkezett a sportág fejlődésének hazai történetében.

A Hungexpo Zrt. magára vállalta, hogy Közép-Kelet Európában elsőként megrendezi a gyártók és a magyarországi pályák bemutatkozását a nagyközönségnek. A több mint száz négyzetméteres putting greenen a kiállítás 4 napja alatt fiatalok és idősek százai életükben először, golfütőt fogtak a kezükbe!

A Nemzeti Golf Egylet 2009-ben elnyerte a Ryder Cup Development Trust támogatását

NGE sajtótájékoztató Abból az alkalomból, hogy a Nemzeti Golf Egylet „A golfsport népszerűsítése és fejlesztése Magyarországon” címet viselő pályázata elnyerte a Ryder Cup Development Trust támogatását, sajtótájékoztatót tartottunk a Box Utca étteremben. A tájékoztatóra Budapestre érkezett a legtekintélyesebb európai profi golfszervezet, a támogató képviseletében Ian Randell, a PGA of Europe ügyvezető igazgatója, megjelent Szalma László a Semmelweis Egyetem Testnevelési- és Sporttudományi karának docense, ifj.Tringer László a Magyar Profi Golf Egyesület elnöke, valamint Damian MacPherson PGA Fellow, a MacPherson Golf Academy golfigazgatója, a NGE alelnöke. A tájékoztatót megtisztelte jelenlétével Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke, valamint számos újságíró, TV csatorna, és több magyar profi játékos. A legfiatalabbakat a tatai junior csapat képviselte, Bujáki Péter vezető edző kíséretében. A sajtótájékoztató házigazdája Kovács Kokó István profi ökölvívó világbajnok, golfjátékos volt. A Nemzeti Golf Egylet képviseletében Lintner Sándor elnök mondott köszönetet a támogatásért és hangsúlyozta: ez az első alkalom, hogy egy nagytekintélyű nemzetközi golf szervezet támogatást nyújt a golfsport fejlesztéséhez Magyarországon!

Raiffeisen Bank Mérey Lóránt emlékverseny 2009

Mérey Lóránt emlékversenyMinden golfversenynek sajátos hangulata van, ami függ a társaságtól, időjárástól, a játékosok diszponáltságától. Azonban a Raiffeisen Bank Mérey Lóránt Emlékverseny hangulata semmilyen korábbihoz nem volt hasonlítható. Elsősorban azok álltak rajthoz, akik ismerték, szerették és tisztelték elhunyt sporttársukat. A csaknem hatvan induló között a senior korosztály mellett a juniorok is szép számmal képviseltették magukat.

Immáron több mint húsz esztendeje, hogy a „kisoroszi pionírok”, közöttük Mérey Lóránt nekiláttak a magyar golfsport újjáélesztéséhez. Ezt úgy kell érteni, hogy kaszával, kapával, kétkezi munkával építették ki az első 9 szakaszt a Szentendrei szigeti akácosban. A „kis Mérey” -ahogy Szlávy Tibor a seniorok főtitkára említi őt- igazi golf legenda lett, aki nem a világra szóló sportteljesítményével, hanem magatartásával vívta ki mindenki elismerését. Az ő attitűdje inspirálta a Nemzeti Golf Egylet jelmondatát: etikett, fair play, közösségi gondolkodás!
Köszönjük neked Lóri bácsi!

A tatai Old Lake Golf Clubban egy sudár fa őrzi Lóri bácsi emlékét.

Nemzeti Golf Egylet
Telefon: +36-20 801-4880
Email: nge@nemzetigolfegylet.hu

Események

Golf Expo 2009. A MacPherson Golf Academy és a Nemzeti Golf Egylet oktatást tart a kiállításon

A Nemzeti Golf Egylet 2009-ben elnyerte a Ryder Cup Development Trust támogatását

Raiffeisen Bank Mérey Lóránt emlékverseny 2009

A Golf Services Kft. adománya